T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / OSMANGAZİ - Sönmez İlkokulu

Okulumuzun Tarihçesi

OKULUN TARİHÇESİ VE YAPISI

1972 Yılında mahalle sakinlerinden Ahmet SÖNMEZ  tarafından Milli Eğitim Müdürlüğüne bağışlanan 3700 metrekare arsa üzerine, aynı yıl okul binası yapılarak Sönmez İlkokulu adı verilmiştir. Üçlü öğretimden ikili öğretime geçilmesi için okul müdürü Muhittin SOYDAŞ' in girişimi ile 1977 yılında okul bahçesine üç derslikli ek bina yapılmıştır.
             Muhittin SOYDAŞ' tan  sonra Şerafettin YIMAZ,  Kadir ANIK, Mehmet ÇETİN, İlyas YAŞA ve İsmail DİNDAR okul müdürü olarak görev yapmışlardır. Okul müdürü İlyas DİNDAR zamanında 1997 yılında okul bahçesine  dört  katlı on iki derslikli ilave bina yapılarak  1997-1998 ilköğretime geçilmiştir. 1997 Aralık ayında İsmail DİNDAR' in emekli olması ile boşalan okul müdürlüğüne Ocak1998' de vekâleten Recep SARI atanmıştır

           Ekim 1998'de okul müdürlüğünden ayrılan Recep SALI' dan dan  boşalan okul müdürlüğüne1998'de Mustafa ŞEN vekâleten  atandı. Mustafa ŞEN' den sonra 01.11.1999' da Mustafa KÂHYA okul müdürü olarak göreve başladı. 15.05.2005 tarihinde Rahmice Malcı oğlu İlköğretim Okulu müdürlüğüne atanması ile  vekâleten Ömer YILDIRIM

Görevine başlamıştır. İlçe Milli Eğitimde Şube Müdürü iken;  20.12.2005  tarihinde okulumuz müdürlüğüne  atanan İrfan ARSLAN  okul müdürü olarak göreve başlamıştır. Beş yılını tamamladıktan sonra rotasyonla okulumuzdan ayrılmıştır. Okulumuza Serhat DOĞAN müdür olarak atanmıştır. Bir yılı aşkın süre görev yaptıktan sonra okul dönüşümü yapılmıştır.

           Dönüşüm sonrası yeni bina ortaokul eski bina ilkokul olarak ayrılmıştır.13 derslikli İlkokul 2 Derslikli Anasınıfı ve bir şubesi Özel Alt Sınıf olmak üzere sönmez İlkokulu olarak eğitim verilmekte olup başta okul bahçesi olmak üzere kantin ve özel eğitim binası ortak kullanım alanı olarak belirlenmiştir. Okulumuz çevresi çok göç alan bir yerleşim birimi olduğundan fiziki anlamda ciddi yetersizlikler yaşanmaktadır. Okulumuzun alanı küçük olduğundan çevresindeki binaların istimlâk yapılarak yeni bir okul yapılması planlandığı düşünülmektedir.

                Kasım 2023  tarihinde  itibaren  Bünyamin LAÇİNKAYA  kurumumuza müdür olarak atanıp,  hala aktif olarak görevine devam etmektedir. 

        Okul binası yapılan incelemelerde depreme karşı dayanıksız görülmüş bunun sonucunda bakanlık tarafından alınan kararla 2019-2020 eğitim öğretim döneminin ilk yarısı sonunda yıkılmıştır. Aynı arazi üzerine daha dayanıklı ve modern bir okul binası yapımı için çalışmalar başlatılmış ve devam etmektedir. Okulumuz bu süreci Kemerçeşme Şehit Doğan Sevinç Ortaokulu binasında misafir olarak geçirmeye devam etmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 17.01.2021 - Güncelleme: 22.01.2024 13:46 - Görüntülenme: 1011
  Beğen | 9  kişi beğendi

Etiketler :
Tarihçe,