BURSA / OSMANGAZİ - Sönmez İlkokulu

Ara

ANASINIFI A ŞUBESİ KENDİ KAZAKLARINI KENDİ TASARLADILAR.AİLE KATILIMI OLARAK DA EVLERİNDEKİ ATIK MALZEMELERDEN ÇOCUKLARIYLA BİRLİKTE ATKI,BERE YAPTILAR.

Ara

YERLİ MALI HAFTASI ETKİNLİĞİ KAPSAMINDA MEYVE SULARI YAPIM AŞAMALARI İLE İLGİLİ AROMA'DAN GELEN MİSAFİRİMİZ ÖĞRENCİLERİMİZİ BİLGİLENDİRDİ VE MEYVE SUYU DAĞITTI.

Ara

"DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ"OKULLARDA YAPILACAK OLAN SÖZ VARLIĞINI ZENGİNLEŞTİRME ÇALIŞMALARI İLE ÖĞRENCİLERİN DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİNİ TANIMASINI, KÜLTÜR TAŞIYICISI OLAN SÖZCÜKLERİMİZLE BULUŞMASINI,BUNA BAĞLI OLARAK DİLİ İYİ KULLANMASINI VE DÜŞÜNCE DÜNYASINI GELİŞTİRMESİNİ AMAÇLAMAKTADIR.BU PROJE KAPSAMINDA İL ŞUBE MÜDÜRÜ ELİF KORUCU'NUN OKULUMUZU ZİYARETİNDEN ONUR DUYDUK.

Ara

Anasınıfı A Şubesi Fen Matematik etkinliğinde dünyamızı yakından inceleyip,gece-gündüz oluşumunu drama ile öğrendiler.Köpük tabaklardan yaptıkları etkinliklerle öğrendiklerini pekiştirdiler.

Kas

Sağlıklı beslenmenin önemi,grafik oluşturma,sayı sayma,gördüklerini resmetme gibi etkinlikleri tek etkinlikte yaparak günlerini tamamladılar.

Kas

Çocuklar kesme yapıştırma çalışması yapmıştır.Ters/Düz kavramlarını öğrenirken ince motor kaslarının çalışması hedeflenmiştir.Yapılan sanat etkinliği Türkçe ile bütünlesştirilip arkadaşlık kavramı üzerine konuşulmuştur.

Kas

Çocukların kalem kullanma, kesme, yapıştırma, katlama becerilerini geliştirmek hedeflenmiştir.Beş küçük timsah yüzüyor şarkısı ile de ritmik sayma etkinliği eğlenceli hale getirilmiştir.

Kas

Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 85.yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz.

Okulumuz öğretmenlerinin hazırladığı anma programı, siren eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşu ve ardından  İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Programda öğrencilerimizin hazırladığı özverili çalışmaların sunumu yapıldıktan sonra Atatürk Büstüne  çelenk ve çiçek bırakma yapılarak anma töreni tamamlandı.